UV-scout

Varje tisdag träffas drygt 50 barn, tonåringar och ledare för en timme tillsammans. Vi är uppdelade i sju patruller: Mini-UV,  Huggormen, Tigern, Anakondan, Katten, Igelkotten och Elitpatrullen.

På programmet står bland annat scouting. Då lär vi oss att använda kniv och yxa på rätt sätt, vi lär oss knopar och vi surrar och bygger.

UV är ju inte bara scouting utan vi gör annat också. Vi pysslar, fixar något gott i köket och leker.

 

För oss i UV är Jesus en jätteviktig person. Varje gång börjar patrullerna med en andakt. Då vi läser ur Bibeln eller berättar något. Vi ber tillsammans och avslutar alltid vår andakt med UV-bönen.

Varje jul avslutar vi med en stor Luciafest där vi bjuder in föräldrar, syskon och övrig släkt.

Varje vår åker vi på hajk och varje sommar drar vi iväg någonstans på läger. På lägret brukar vi vara 350-400 deltagare.

Gud min Fader du är nära,
vart jag går så är du med.
Utav Dig vill jag få lära,
sanning, rättvisa och fred.
Tack för livet som du ger mig,
rymd och skogar, jord och hav.
Gör mig sådan du vill ha mig,
använd mig varenda dag.
Amen

UV's fotogalleri

Nyheter från UV

Cykeltema på UV

Idag har vi haft cykeltema. Vi har lärt oss endel om vägmärken, vad som ska finnas på en cykel (reflex, ringklocka mm) och så har vi testat en cykelbana med slalom och balansbräda. Så nu hoppas vi barnen vet hur man uppför sig i trafiken.        ...

Eld och natur

Idag har vi lärt oss om naturen och parat ihop blad och barr med vilket trädslag det är. Vi har pratat om Jesu himmelsfärd och när lärjungarna fick ta emot den Helige anden. Och så gjorde vi facklor som vi ska ha på vårt lägerbål på daglägret i juni.

Program hösten 2020
(klicka på patrullnamnet för att öppna schemat)

År 1 – Mini-UV

År 2 – Patrull Kaninen

År 3 – Patrull Huggormen

År 4 – Patrull Tigern

År 5 – Patrull Anakondan

År 6 – Patrull Katten

År 7 och uppåt – Elitpatrullen